Główna
Najnowsze
Logowanie
Jagodzianki
Parowańce
Przekąski Euro 2024 - zestawienie najlepszych przepisów
Rulony z mięsem
Zupa z czerstwego chleba
Spaghetti z bobem
Kulinarna podróż po świecie: przepisy z 5 kontynentów Nieodzownym elementem wakacyjnych podróży jest próbowanie lokalnych dań i przywożenie przepisów oraz pomysłów do domu. Dziś prezentujemy przepisy na dania z całego świata! (...)
Meksykańska zupa-krem z kukurydzy z chorizo Kukurydza pojawi się na meksykańskich stołach o wiele częściej, niż w naszym kraju, często w ciekawszej postaci. Dlatego zapraszamy na kulinarną podróż do Ameryki Środkowej. (...)
Kaczucha - najfajniejsze piersi świata Chrupiące z wierzchu, miękkie i soczyste w środku. Pachnące pomarańczami i tymiankiem, cudnie komponujące się z kopytkami... Doskonały pomysł na obiad nie tylko niedzielny. (...)
CIASTO Z TRUSKAWKAMI Babkowo - biszkoptowy spód, duża ilość truskawek w przepysznej galaretce, rozpływający się w ustach krem śmietankowy to idealne połączenie na lekkie ciasto na słoneczne dni (...)
Kwiat czarnego bzu - na syrop i nalewkę Jest wszędzie, starczy przed dom wyjść. Ma wszystko: urodę, aromat i łatwość oddawania delikatnego, słodkiego smaku do nalewek i syropów. W średniowieczu rozmaite wywary z kwiatu bzu traktowano jako lek na niemalże wszystko, osobliwie zaś na nadmiar żółci - co (...)
Risotto ze szparagami Na horyzoncie już kres sezonu szparagowego. Owszem, do końca czerwca jeszcze je będziemy widzieć na straganach ale teraz właśnie są w szczycie formy. (...)
Pasta z awokado Pastę z awokado można stosować do smarowania chleba, pieczonych ziemniaków, mięsa smażonego lub grillowanego albo do naleśników. (...)
Śmietankowiec Ciasto powinno być gęstsze niż na racuchy. (...)
Ogony bobra Najlepiej podawać na ciepło. Wówczas najlepiej smakują (...)
Stir-fry z kaszą gryczaną, szpinakiem i suszonymi pomidorami Stir fry to tradycyjna chińska technika gotowania. (...)
Szparagi z sosem holenderskim Szparagi mają teraz swój doroczny moment świetności. To kulinarny samograj, z którym można wszystko: zupę-krem, można owinąć kawałkiem boczku i zapiec, cudownie pasują do jajecznicy, z wzajemnością kochają się z jajkami, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi, stanowią świetny akompaniament dla pieczonego (...)
Zrolowane drożdżówki Takie trochę miniroladki drożdzowe (...)
Piróg biłgorajski, ale na słodko! Kaloryczna i pyszna zapiekanka z południa Lubelszczyzny stanowi oryginalny wkład naszego regionu w kuchnię polską. Zwykle podawana jest w wersji wytrawnej, jako samodzielne danie obiadowe, ale mnie ostatnio urzekła na słodko. Trochę jest obawa, że tyłek szybciej urośnie, ale warto.... (...)
Sałatka szparagowa Sezon na szparagi właśnie się zaczyna. Korzystajmy (...)