Teraz
+23°
Główna
Najnowsze
Logowanie
15:00
+24°
18:00
+21°
Makaron i truskawki - smak dzieciństwa...
Cieszmy się szparagami, bo za chwilę koniec...
Jedliście Państwo kiedyś bocianią łapę?
Ser halloumi
Szparagi!!!
Żeberka w wersji lubelsko-amerykańskiej
Sajgonki - azjatyckie gołąbki Zgrabnie to sobie Wietnamczycy wymyślili. Aromatyczny farsz zawinięty w przeźroczysty ryżowy papier, szybko usmażony na patelni, do tego pełen smaków, słodki, pikantny i kwaśny na raz sos... Zapraszam na przygodę z azjatyckim fastfoodem. (...)
Faszerowana ryba Czytałem o pewnym pobożnym przeorze, który mówił: to może niech nowicjusze zjedzą sobie pyszny rosołek z tej pięknej, doświadczonej życiowo kury, a ja stary, ot, byle faszerowane szczupaczydło z szafranem... Wiedzieć trzeba, że kucharze w dawnej Rzeczypospolitej słynęli w całej (...)
Bananowe muffinki W tej wersji muffinków znajdziesz tak doskonałe składniki, jak smakowite banany, słodka czekolada czy olej kokosowy (...)
Kwaśnica - to nie jest zwykły kapuśniaczek... Jest jednym z najbardziej charakterystycznych i charakternych dań kuchni karpackiej. Na Podhalu można ją dostać niemal w każdej knajpie, ale najlepsze trafiały mi się w Beskidach. Czy po zimowej wędrówce po górach, czy po zmarznięciu na stoku narciarskim - doda (...)