Zasiadająca w komisji konkursowej obok lokalnych ekspertów kulinarnych, przedstawicieli Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz pracowników Placówki Terenowej Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, Justyna Klebaniuk, główna specjalistka KRUS, poinformowała nas, że jury miało trudne zadanie.
- Dania przyrządzone przez panie z kół gospodyń wiejskich wyglądały pięknie i smakowały wybornie - podkreśliła.
1000 zł za zajęcie I miejsca otrzymało Koło Gospodyń Wiejskich "Dworzanki" z Piszczaca Kolonii za potrawę tartun dworski.
800 zł za zajęcie II miejsca odebrało KGW "Grabanowskie Pokolenie na Obcasach" z Grabanowa za zawijaniec ziemniaczany.
500 zł za zajęcie III miejsca zaś uzyskało KGW w Dąbrowicy Dużej za tartuny dąbrowickie z fasolą.
CZYTAJ RÓWNIEŻ : Biała Podlaska : Gwiazdy jazzu oczarowały publiczność
Dodatkowo laureaci konkursu dostali nagrody ufundowane przez Kasę Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego. Wyróżnienia otrzymały: KGW w Wiechowiczach za zaguby, KGW w Choroszczynce za kapłuna oraz KGW w Rossoszu za marynowane udka z gęsi z jabłkami i porem. "Bitwa Regionów" towarzyszyła Narodowemu Pokazowi Koni Arabskich Czystej Krwi.
Organizatorami wydarzenia byli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, KOWR przy wsparciu Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz KRUS.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.